onsdag 19 november 2014

Några svar

Många frågar om garn. Det har stått i ett tidigare inlägg, läs det gärna igen. Masktätheten är viktig, ca 33-35 m=10 cm. Sockgarner går bra. Enfärgade garner är bättre än flerfärgade/självmönstrande o dyl. Garn som byter färg långsamt t ex Zauberball fungerar bra.
Det kommer att vara en liten tävling, men endast för medlemmar i Sticka! Sveriges stickförening. Mer om tävlingen längre fram.
Det kommer mest att vara slätstickning runt med strumpstickor eller magic loop, lite flerfärgsstickning och lite till. Det kommer att gå att låta bli det man tycker är svårt eller sånt man inte gillar, om det passar bättre. 
Vill man prenumerera på inlägg så får man ta reda på själv hur man gör. 
Jag kommer att svara på frågor så fort jag hinner. Jag är inte uppkopplad dygnet runt. Det som stickas kommer också att läggas upp på Ravelry men inte förrän några dagar in i december.
Inläggen kommer att läggas ut ca kl 00.00 men ibland kan de komma senare. 

3 kommentarer:

 1. Anonym22:37

  Känns som när man var liten och öppnade luckor i adventskalendern. Måste göra en provlapp ...bläh..det är tydligen väldigt viktigt o få rätt masktäthet så en provlapp ska det bli! Sitter redo med garn och stickor den 1 december.Vad kul det ska bli!!!! Kitty

  SvaraRadera
 2. Har alltid gillat att öppna luckor i adventskalender. En liten överraskning varje dag som närmar sig julafton. Igår stickade jag provlapp med restgarn från stickning av koftan Siri. Alpaca Silk och stickor 2 med 33 m blev 9,5 cm och 35 m blev 10,5 cm. Så då blir det nog bra. Ska nog köpa ett nystan Rauma lammull och anmäla mig till Sticka! Sveriges stickförening i väntan på 1 dec.

  SvaraRadera
 3. Anonym10:13

  Äntligen ska jag anmäla mig till Sticka. Det blir annars aldrig av...har tänkt länge. Längtar till 1 dec...och försöker tänka ut vad kan sticka med 50g + restgarn. Kitty

  SvaraRadera