tisdag 1 december 2015

Nu kör vi

I år ska det bli ett par sockor!
(Läs igenom allt innan du börjar)

Välj själv om du vill sticka med strumpstickor eller magic loop. Jag använder strumpstickor och sockgarner (ca 400 m/100g).

Det kan var lite knepigt med storleken. Sockan kommer att sitta ca 20 cm upp på benet. Hur många maskor behöver jag? Vilka stickor ska jag välja? Det kommer att finnas tre olika storlekar att välja på. Maskantalet ska vara delbart med 8.

Lägg upp 64, 72 eller 80 m med estnisk elastisk uppläggning med valfri färg, den färgen räknas som bottenfärg i fortsättningen. Sticka sedan runt enl följande:

Resår med falska flätvridningar, maskantal delbart med 4
v 1-3: *2 r, 2 a*. upprepa *-*

v 4: *2 r tills, släpp inte av den nya maskan, sticka 1 r i första maskan, släpp av de hoptagna maskorna, 2 a* upprepa *-*
v 1-4 upprepas 6 ggr, sticka v 1-3 ytterligare en gång. Nu mäter arbetet ca 6 cm.

Jag la upp 80 m med stickor nr 2. Välj själv stickstorlek och maskantal. Prova om det passar. Jag valde först stickor nr 2½. Det blev alldeles för löst.

8 kommentarer:

 1. En undran, blir det tvåfärgsstickning på vaden? Lättare om man vet det så att man kan räkna ut hur många maskor man ska lägga upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera färger kommer att användas på samma varv. Maskantalet kommer att kunna ökas eller minskas om det behövs. Till att börja med stickas en "resår"kant som man kan välja om man vill ha den åtsittande eller inte. Storlek på stickorna kan också komma att ändras.

   Radera
 2. Anonym09:14

  uppläggning är mega intressant, jag stickar den nu.

  SvaraRadera
 3. När jag stickat resåren på stickor nr 2, kan jag föra över direkt till 2,5?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När resåren är klar kommer jag att byta till stickor 2,5. Självklart får ni som stickar välja själva. Det kan bli ökningar eller minskningar när resåren är klar.

   Radera
 4. Jag har redan stickat fel!
  Men vem ser att jag inte kan räkna till 3 om jag har dem på fötterna?

  SvaraRadera
 5. OJ NU HITTADE JAG TILL DEJ..KANSKE FÖR SENT..MEN JAG VILL VA MED O SE OM JAG HINNER STICKA NÅN SOCKA.. TROR JAG TAR DET MINDRE MASKANTALET FÖR DET FINNS NOG ALLTID NÅN SOM DET PASSAR TILL... HA DE BRA!!

  SvaraRadera