onsdag 2 december 2015

Planeringsdag

Idag blir det inget nytt att sticka. Du kan om du vill börja på socka nummer två. Till i morgon ska du ha plockat fram två eller tre nya färger. Enfärgade garner blir bäst. Det kommer att stickas mönster med två färger på varvet. Du kan fundera på om du kommer att behöva minska eller öka ditt maskantal. Kanske har du stickat sockor med två färger tidigare, kanske inte. Jag kommer att byta till stickor nr 2,5 och samtidigt minska till 72 m. Maskantalet måste vara delbart med 8. Ofta kan just flerfärgstickat bli lite hårt och därmed svårt att dra på över foten så det kan vara bra att sockan blir lite större än du tror dig behöva. Prova då och då för säkerhets skull. Nu när det inte är något nytt är det ok att lägga ut på facebook mm. På instagram är det #tålamodsjul2015 som jag tycker ni ska använda. Så här blev min start.

9 kommentarer:

 1. Anonym07:04

  Vad bra med planeringsdag. Ska försöka sticka båda samtidigt. Jättekul start. Ska bli kul o se vad du lyckas lura en "jag gillar inte sticka sockor"-stickerska. Med en adventskalenderstickning kommer barnet i mig fram o då stickar jag sockor.kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Plötsligt händer det!

   Radera
 2. Jag hade bara lite tjockare garn hemma, 150 m/50 g. Kommer det att funka ändå om jag anpassar stickor och maskantal efter detta eller blir det bara knas tror du? Gick runt hela Frölunda Torg och letade efter tunnt enfärgat sockgarn utan att hitta nåt, det närmaste jag kom var melerat garn av rätt tjocklek eller enfärgat raggsocksgarn. :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välj det minsta maskantalet, 56 m, till kanten. Kan säkert funka bra. Kanten är ca 6 cm, så där är det bara att mäta. Kanske får du sticka några varv kortare senare eller göra en längre socka.

   Radera
  2. Inte 56 m, 64 maskor blir bättre.

   Radera
  3. Så bra, då fortsätter jag med det garnet jag har hemma. 64 m på stickor 2,5 blev snyggt och passar rätt bra på mitt ben. :-)

   Radera
 3. Så är jag ifatt och har båda muddarna på rundstickan.
  Synd att jag måste jobba resten av veckan.

  SvaraRadera