måndag 21 december 2015

Nu är det dags att göra hoptagningar för tån. När ska hoptagningarna börja? Jag börjar ca 4-5 cm innan sockan är klar. Jag gör en bandhoptagning så här: Första och tredje stickan: sticka till 3 m återstår, 2 m rätt tills. Andra och fjärde stickan: 1 r, ssk (hoptagning där maskorna lyfts och vänds innan maskorna tas ihop). Jag minskar varannat varv 4 ggr. Jag har 72 m, om du har fler maskor kanske det behöver vara fler ggr varannat v. Och har du färrre m, kanske bara 2 eller 3 ggr varannat varv. Det går att minska till 8 m åretstår eller om man vill ha en rakare tå kan man sluta tidigare och sy ihop de sista med masksöm (eller maska av ihop från avigsidan).

Nu blir det inget mer för i år. Kanske har du hunnit klart, kanske inte. Än finns tid att hinna klart före jul. Jag väljer att avsluta här och nu så slipper ni känna er stressade. Det kanske inte blev så mycket nytt i år, men ett par sockor blev det i alla fall för min del. Jag har sett på instagram att någon har stickat 3! par parallellt. Bra jobbat!

7 kommentarer:

 1. Tack för i år! Jag har bara tårna kvar och hinner nu klart precis lagom före jul!
  (Jag måste träna på att inte sticka för hård mönsterstickning, har jag insett...)

  SvaraRadera
 2. Anonym10:04

  Tack för denna kalenderstickning! För mej som nyligen har kommit över skräcken för mönstersticknig med flera färger var det här en rolig, lagom och perfekt stickning. Nu på morgonen har jag avmaskat den första strumpan och den andra gör jag klart ikväll.
  På köpet lärde jag mej hur jag lägger in bilder på mitt Ravelrykonto :)
  Lena i Östersund

  SvaraRadera
 3. Jag har verkligen haft kul. Tack!
  Ewa på Fårö

  SvaraRadera
 4. god Jul!
  Jag är så nöjd med mina sockor.
  Jag hade som mål i år att testa olika hälar, vilket jag nu fått gjort.
  Jag har även kommit över mitt problem med att sticka med flera färger.
  Nu sitter jag här och har varma fötter med mina fina sockor :)

  SvaraRadera
 5. Anonym08:06

  Tack för en jättebra kalenderstickning. Jag fick lära mig en ny typ av häl och en ny fläta. Tycker det var lagom mycket att sticka varje dag. Sockorna blev jättefina. Ska lägga upp för ett par till under julledigheten. Önskar dig en God Jul./Vivistickar.

  SvaraRadera