onsdag 5 december 2012

Dags att prova något nytt?

 
Vad duktiga och flitiga många är. Jag har hittat flera bloggar med påbörjade stickningar. Jag lägger till de jag hittar så kan alla som vill titta hur andra tar sig an ledtrådarna. 
 
 

Så här långt har du kommit om du har stickat alla ledtrådar.

 
Idag blir det mönsterstickning med två färger. Se till att ditt arbete inte dras ihop. Eventuellt kan du byta till ett halvt nummer större sticka medan mönstret stickas. Börja med att sticka 2 varv med den färg som är mönstrets bottenfärg. Här finns en film hur man kan hålla en färg i varje hand. Och här är en till. Prova gärna. Om du tycker det är svårt fortsätt med ränder. Det går självklart bra att sticka ett annat mönster, välj själv. Avsluta med två varv av bottenfärgen.

12 kommentarer:

 1. Det som slår mig när jag stickar med två färger enligt filmen är att för mig är ju detta att hålla tråden i höger hand och liksom kasta över garnet, ett "utländskt" sätt... för de som stickar så, italienare, spanjorer, fransmän, greker osv, så är ju vårt vänsterhänta "hålla tråden på pekfingret-sätt" lika bakvänt och "utländskt"!!!
  Konstigt att jag aldrig själv har tänkt på detta att hålla i olika händer för det är ju smartare på så sätt att garnet inte snurrar i varandra!
  Jag tvåändsstickar ju ibland så det är ju inte så bakvänt för mig egentligen!
  Brukar du själv sticka tvåfärgsstickning på det här sättet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL815:44

   Jag stickar inte med två färger med en färg i varje hand. Har stickat så mycket på annat sätt att jag inte lär om. Men jag har provat och kan visa hur det går till. Jag använder dock tekninken när jag stickar med tre färger, två i vänster hand och en färg i höger.

   Radera
 2. Anonym14:21

  Ska man använd jogless stripes nu med? Min "skarv" blir lite konstig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL815:46

   Ingen jogless stripes när det är mönsterstickning.

   Radera
 3. Vad folk blir nyfikna och vill ha sidans adress när de ser min stickning, delar friskt ut den för visst hinner de med även om de börjar sent.
  Adressen till min nystartade blogg är http://odenessan.blogspot.se/ där ska jag prova att lägga in efterhand som jag stickar, det är så kul att se andras färgval och mönstring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än finns det gott om tid till jul att bli klar.

   Radera
 4. Varvet efter hålvarvet blir det ju två räta och en avig.
  Rät i den hoptagna masken, rät i första omslaget och avig i det andra omslaget, är det rätt?
  Då ökar ju maskantalet. Det ser inte ut så på Din bild.
  Jag känner mig osäker på hur Du menar.
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är två minskade maskor och två omslag. Så det ska var lika många maskor efteråt. I omslaget stickas två maskor, 1 r och 1 a.

   Radera
 5. Jag undrar om jag har stickat för löst! Du har 8 ränder medan jag fått 5 ränder efter hålvarvet. Det är väl 15 cm som hela arbetet ska vara? Eller mäter du 15 cm från hålvarvet. Rädd att jag missuppfattat något!

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL818:51

   Låt det vara. Vi stickar nog olika och har olika sorters garn, 15 cm hela arbetet.

   Radera
 6. Jag stickar också på annat sätt i vanliga fall men ska testa det här nu. Hittade ett klipp där de visar hur man snor vid långa flotteringar.
  http://www.youtube.com/watch?v=O2L4Fo82zwk&sns=em

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag har hoppat på Din adventsstickning! Riktigt kul!
  Använder mitt växtfärgade garn, som har legat några år, så små nystan men nu går de åt!
  Kram Inger

  SvaraRadera