lördag 15 december 2012

Nu vänder det


 
 
I äldre tider trodde man att Lucianatten var årets längsta. Så är det ju inte men om en vecka så vänder det och det blir långsamt, mycket långsamt ljusare. Vi vänder redan idag.
 
Nu anar nog många vad det blir. Det är inte så lätt att hålla det hemligt längre. Idag är det dags att sticka förkortade varv. Gör så här: Sticka 20 a, 2 m a tills, 1 a, vänd. Lyft 1 m, 9 r, 2 r tills i bakre maskbågen, 1 a, vänd. Lyft 1 m, 10 a, 2 m a tills, 1 a, vänd. Lyft 1 m, 11 r, 2 m tills i bakre maskbågen, 1 a, vänd. Fortsätt att sticka förkortade varv. Det blir 1 maska mer att sticka för varje varv. Hoptagningarna görs med 1 m före och 1 m efter vändningen (hålet) på föregående varv. Sista maskan innan vändningen stickas avig, det blir då lättare att lyfta den när man har vänt. När maskorna på sidorna tagit slut finns 20 m. OBS! Sista varvet ska vara ett rätt varv!
 
Vill du sticka på annat sätt? Gör det!

4 kommentarer:

 1. Fram tills 1753 VAR verkligen Lussenatten den längsta och mörkaste natten.. År 1753 infördes den Gregorianska kalendern i vårt land och då förlorade Lucia sin "mörka status".

  SvaraRadera
 2. En äkta sockhäl gjord, med låång hällapp. Betyder stor fot?

  SvaraRadera
 3. Det är väl de maskorna som vi stickade igår som vi ska fortsätta med på jättestrumpan. Jag har aldrig stickat häl tidigare så det är på tiden jag lär mig det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL815:35

   Just precis, fortsätt med de maskor du har.

   Radera