söndag 23 december 2012

Dan före dopparedan

Vilket tålamod du har haft som följt med hela resan under advent.


Här är tre olika varianter på foten. Den till vänster: maskantalet minskades till hälften, foten såg lite för liten ut. I mitten: inga minskningar innan häl och fot, lite grotesk form. Till höger: den jag valde åt er.

Eftersom det nu är bråda tider för många så blir det inget mer att göra. Häng upp strumpan och låt någon annan se till att du får något trevligt. Eller så ger du bort den till någon du tycker om.Tomten läser säkert bloggar, kollar facebook och Ravelry så han missar nog inte din fina strumpa. En fin julstrumpa är värd att fyllas med något fint. Speciellt till dig som har varit så duktig och orkat sticka klart till jul. Om du inte är klar får väl tomten vänta till nästa år. Hoppas att du har haft trevligt och lärt dig något nytt.

Rim från en medstickare:

"Här kan du få
ett gäng klappar små
om du låter denna hänga
i öppna spisen o svänga!"


23 kommentarer:

 1. Tack! Det har varit jättekul o lärorikt! Mitt sexåriga barnbarn ska få den idag, om inte sonen protesterar mit att införa en ny tradition.

  SvaraRadera
 2. Anonym00:26

  Jag har haft jättekul även om jag höll på att bli knäpp på snodden. Men det lyckades till slut.
  Tack så mycket
  Ewa

  SvaraRadera
 3. sjusoverskan00:31

  Hejsan!
  Det har varit jättekul att följa Din härliga kalenderstickning!
  Jag har gjort klart allt utom broderiet men det kommer, har haft lite annat att brodera och sticka!
  Bild kommer så småningom.
  EN RIKTIGT GOD JUL OCH MÅNGA VARMA KRAMAR FRÅN Inger!

  SvaraRadera
 4. Anonym06:12

  Hej EvaLotta!
  Tack för en spännande stickning denna månad. Har lärt mig flera olika metoder. Önskar dej nu God Jul och Gott Nytt År! Hälsa alla dina från mej.
  PS: Får man önska sig något så här dagen innan så önskar jag flera så här spännande projekt i framtiden.
  Karin Bergh

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL807:05

   Må så gott. Kul att du gillade stickningen.

   Radera
 5. Anonym08:35


  Hej EvaLotta
  Instämmer i föregående blogginlägg! Tack! Det här har varit riktigt kul! Som en adventskalender med bloggöppning varje dag, nya och nygamla tekniker att ta till sig, tillfredsställelsen efter att ha gjort klart dagens uppdrag samt glädjen över hur fint det blev på slutet!
  Via Raverly har jag också följt andras projekt. Det har varit spännande att se hur olika färg- och mönsterval vuxit fram och hur fina strumporna blivit!

  SvaraRadera
 6. Anonym08:36

  Glömde namnet :-) i föregående inlägg!
  Mvh
  Madeleine Bergh

  SvaraRadera
 7. Kjempegøy strikking! Jeg har hengt med fra Norge, og mange av vennene mine ønsker å være med ett annet år, men har hatt det for travelt denne julen :-) Håper det blir ett annet år og!

  SvaraRadera
 8. Tack för en spännande Julkalender! Hoppas du kommer igen nästa år åxå!! Jag har inte riktigt färdigt än men det får bli efter jul!!/Ulrika=)

  SvaraRadera
 9. Anonym08:59

  Tack för ditt initiativ och ditt engagemang! Jag är så nöjd med min julstrumpa, det har varit jätteroligt hela vägen, och jag har lärt mej flera nya grejer som jag vet att jag kommer att få användning för! Ska fota den idag och lägga upp bild på stickcaféet.
  Sen måste jag erkänna att jag blev lite fnissig när jag såg att du använt mitt rim, på din blogg o allt! Önskar dej en fin jul, och tack än en gång!
  Hälsningar Kate

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL809:00

   Rimmet var så bra.

   Radera
 10. Klar. Och nytt har man lärt sig på vägen, kan det vara bättre? Tack, Eva-Lotta, för rolig och lärorik avkoppling i stressade juletider!

  SvaraRadera
 11. Jag kan inte lägga in min strumpa på Ravelry... har nog fått totalt hjärnsläpp men det går bara inte!
  Har gjort en ny profil som "Kerstinsdottern" där inne och bilder på strumpan finns där men kan liksom inte få in det till där projekt till din adventsstickning ska vara... hur i Herrans namn ska jag göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva-Lotta... fniss... glöm bara bort det jag skrev här ovanför! Strumpan är på plats nu, jippie!!!

   Radera
 12. Tack Eva-Lotta för din roliga och också lärorika kalenderstickning! Jag kom sent igång men det tog sig på slutet. Nu skall den fyllas med godis och bli julklapp till ett av barnbarnen som jag var rådvill över vad han skulle få.
  God jul och gott nytt stickår!

  SvaraRadera
 13. Tack för jättetrevlig stickning! Är inte klar ännu men får fixa det efter helgen! Och God Jul!

  SvaraRadera
 14. Tack snälla du för en kul och stickning! Min strumpa är färdig och eftersom jag nu befinner mig i tomteland så ska jag se om jag får något paket i strumpan!

  Ha en skön och fridfull jul!
  //kram Gun

  SvaraRadera
 15. Adventsstickningen/julstrumpan är klar och väntar nu på att bli fylld med julklappar från tomtenissarna. Vilken rolig kalender med lagom stora “luckor” så även vi som har december fulplanerad med andra aktiviteter hinner bli klara. Och kul att slutresultatet blev något som hör julen till.

  Tusen tack EvaL8 för ditt engagemang! Bilder på min färdiga strumpa finns på Ravelry om du är nyfiken (elahti).

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL819:41

   Har tittat på din fina strumpa. God Jul.

   Radera
 16. Anonym20:07

  Tack för en trevlig sysselsättning så här i juletider. Jag har nästan känt mig som ett litet barn, som öppnar sin kalenderlucka varje dag.
  Jag önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År; jag kommer nog i fortsättningen kolla vad du pysslar med, trots att jag egentligen är mer lagd åt quiltningshållet. Det är ju roligt det där med garn också.
  Inger i Österbotten

  SvaraRadera
 17. Monika Larsson21:38

  Kan bara instämma i kören ovan, en Jättetrevlig "mysterie-stickning"! Lärorik och så alldeles lagom mycket per dag :)

  Har ingen blogg eller Ravelry-sida, men kanske lägger jag ut min strumpa i Online Stickcafeét sen.. ;)

  En GOD JUL önskas dig, och alla medstickerskor!

  SvaraRadera
 18. Tack Eva-Lotta, för en trevlig advents-kalender-stickning. Jag är inte rikligt klar än, men något ska jag väl göra under juldagarna...
  Fler bilder kommer på Ravelry.

  Önska er alla medstickare,
  en God Jul och Gott Nytt (stick-)År.

  SvaraRadera