söndag 16 december 2012

Plock


Eftersom ni nu vet vad det blir kan säkert flera klara fortsättningen själv. Ni som inte vet (och ni andra) gör så här: Plocka upp ca 12-14 m längs kanten på den slätstickade biten. Börja plocka på den sida där tråden finns. Jag tycker det blir snyggast att plocka innanför en maska. Av de 20 maskor som finns på stickan ni stickade slätstickning med hör hälften till varje sticka som får nya upplockade maskor. Varvet börjar mellan stickorna (pilen) med mest maskor. Sticka 2 m r tills i slutet av första stickan. De 2 första maskorna på fjärde stickan stickas ihop i bakre maskbågen eller gör en överdragshoptagning eller en hoptagning där maskorna först vänds (ssk). Det spelar inte så stor roll vilken minskning av dessa som används. Minska varannat varv till det åter är 64 m.

14 kommentarer:

 1. Du är verkligen punktlig med de nya ledtrådarna. Nu vet jag vad som ska göras i morron bitti. Har stickat massor av hälar.

  SvaraRadera
 2. EvaL805:47

  Det är inte svårt att vara punktlig. Det går att förinställa. Bara välja klockslag och datum.

  SvaraRadera
 3. Anonym08:27

  Hej! Jag tycker att den här biten alltid är lite knepig, jag lyckas ofta få en liten rad med "hål" när jag plockar upp maskor vid hälen. Du skriver att du plockar upp innanför en maska, är det på rät eller avigsidan? Vore mycket tacksam för tips!

  Tusen tack för en mycket givande och rolig stickning/Sylvia

  SvaraRadera
 4. Jag plockar upp nya maskor med garnet från rätsidan.

  SvaraRadera
 5. Har du tänkt dig hela foten i samma färg som hälen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL810:29

   Det kommer i morgon!

   Radera
 6. Tack for en rolig stickning!! gör min egen variant till en påse :) Maj-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL810:49

   Självklart är det OK med en påse. Jag gillar påsar!

   Radera
 7. Tack, men dagens bit är i samma färg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL810:48

   Ja. men byt om du vill.

   Radera
  2. Tack igen, men jag kör nog samma, då jag bara har fyra varv kvar. Tack för den hälen! Har aldrig gjort så lång hällapp förr, men ändå plockat upp ca 14. Det här blir mkt snyggare o jämnare.

   Radera
 8. Min allra första häl klar och den var ju inte så svår egentligen, kanske vågar jag mig på att sticka sockor nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. EvaL817:34

   Kul att din häl gick bra att sticka. Klart du måste våga sticka sockor.

   Radera
 9. Nu har jag tagit fram stickningen, barnbarnen har varit hos oss i helgen och då har det varit "fullt upp" med dem. Men jag ligger inte efter utan är precis här...tack för en kul stickning - väldigt varierad med olika nya saker. Sockor har jag stickat tidigare, men inte så här stor :-))

  SvaraRadera