tisdag 3 december 2013

3 december = 3 färger

 
Vet ni att ni är tusentals som varit inne och tittat på sidan?!
 
 
Gårdagens, ej avmaskade, del. Lägg den åt sidan ett tag.

Dagens uppgift:
Idag behövs tre färger. Stickor nr 2½ eller 3. Dagens ledtråd stickas runt med strumpstickor eller magic loop. Lägg upp 80 m, fördela maskorna på stickorna och sticka 1 v rm. Ta inte av garnet. Mät upp ca 2,5 meter av två andra färger, en ljus och en mörk. Den ena färgen kan gärna vara samma som igår. Läs hela texten innan du fortsätter. Nu stickas ett avigt varv, varannan maska ljus och varannan mörk. Trådarna snos hela tiden UNDER varandra på RÄTSIDAN. Nästa varv stickas också avigt med trådarna på rätsidan, ljus på ljus och mörk på mörk men nu snos trådarna ÖVER varandra hela varvet. Nu har du gjort en lettisk fläta med en avvikande färg i mitten. Sticka nu slätst med den färg du hade till uppläggningen och det första varvet. Lägg arbetet åt sidan när det mäter ca 5 cm. Fortsättning följer…

17 kommentarer:

 1. Så kul med de olika teknikerna som är inlagda i detta mystery.

  SvaraRadera
 2. Ska de 80 maskorna sättas ihop till en ring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska stickas runt.

   Radera
 3. Kanskje ikke så rart at du får mange klikk på siden din. Jeg la inn en lenke på den norske Strikkesida på Facebook, og der er det over 40 000 medlemmer. Jeg tror mange har lenket til deg via Facebook.

  Jeg henger med, men vet ikke om jeg fullfører. Dette tar jo tid fra andre strikkeprosjekter, og jeg har mye å gjøre på jobben. Dessuten synes jeg det er litt vanskelig å velge farger og garn når jeg ikke vet hva det skal bli. Hva om jeg finner ut at produktet ble bra, men fargene helt sprø :-)

  Vi får vel se!

  Et flott tiltak er det uansett.

  SvaraRadera
 4. Kickitina11:35

  Har börjat med trean....var lite pilligt....men kul att få prova på en lettiska fläta...... gjorde ju fel i går avmaskade ju...men det går att pilla upp..... Kul är det i alla fall, med nya uppdrag varje dag!

  SvaraRadera
 5. Anonym12:42

  Så langt har det gått greit.. morsomt! Lene

  SvaraRadera
 6. Anonym16:17

  Det vore bra om du skriver på varje ledtråd om den ska avmaskas eller inte. Har inte sett någon sån upplysning på de två första ledtrådarna. Tolkade inlägget idag som att gårdagens ledtråd inte skulle avmaskas men det hade jag behövt veta igår och inte idag. Det är ju ingen panik men kan vara bra om det är tydligt. Tycker att det här är jättekul och längtar tills jag får börja sticka ikväll och försöka mig på Lettisk fläta. Har velat lära mig det väldigt länge! :)

  SvaraRadera
 7. Så himla nul! Gillar att lära mig nya tekniker pch stcksätt :)

  SvaraRadera
 8. Så himla nul! Gillar att lära mig nya tekniker pch stcksätt :)

  SvaraRadera
 9. Ja då har jag klarat av tredje decembers uppgift.

  SvaraRadera
 10. Anonym20:15

  Hihi, det här är spännande! Jag kör mitt eget lilla race och använder rester av mohair till det här. Det blir säkert något fint, även om inte garnet inte råkar passa till användningsområdet senare... /Tanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mohair kommer att bli fint!

   Radera
 11. Anonym22:35

  Tack för mycket trevlig stickning, nu är jag ikapp också :-)
  Jag får en avig rand i min fläta men jag tror jag får öva lite mer :-)

  SvaraRadera
 12. Så himla roligt! Tyvärr hann jag inte färdigt med hela trean, pga att jag började idag från början, men jag fåt sticka ikapp imorgon. Jättekul att lära nytt. Tack så mycket!

  SvaraRadera
 13. Anonym21:51

  Roligt att lära nåt nytt. Lite pilligt och svårt. Men till sist blev det en fläta! Undrar vad det ska bli.
  Cecilia

  SvaraRadera
 14. Anonym19:47

  Blir på norsk dette. Jeg strikker det latviske båndet som det er forklart, men på grunn av den avrigt strikkede omgangen så får jeg en ekstra rad over som er litt merkelig, den blir ikke slik som på bildet. Skal dette strikkes fram og tilbake slik at det blir rettstrikk på framsiden i den andre omgengen av det latviske båndet? jeg strikker rundt på strømpepinner helt fra opplegget, lurer på om jeg er helt på jordet? Hilsen Hildegunn

  SvaraRadera
 15. Anonym13:11

  Det här var toppenkul! Alltid roligt att få prova på nya tekniker som man inte tidigare kommit sig för att testa.
  Eftersom jag inte började förrän idag så har jag ju en del att sticka igen. Ska bli så spännande att se vad det blir!

  SvaraRadera