tisdag 23 december 2014

Cast off

Break both yarns, about 150-160 cm each. Knit CC 1 on MC and MC on CC 1. Cast off (UK English)as usual, always knit the next stitch in the other colour and bring the new yarn always over the other.  


Ta av båda garnerna ca 150-160 cm. Sticka räta maskor, bfg på mfg och tvärsom, samtidigt som det maskas av. Ta alltid den nya tråden ovanifrån.

Weave in all ends. Fäst alla trådar.

Block gloves.Tvätta i ljummet vatten, lägg plant att torka.

Till dig som är medlem i Sticka! Sveriges stickförening: Skicka in en bild på dina färdiga vantar till tavla@sticka.org senast 18 jan 2015. Tänk på att inte skicka så stor bild. Kom ihåg att skriva namn och medlemsnummer. Hemligt pris.

16 kommentarer:

 1. Så fin mudd och avslutning. Har ägnat en del av dagen till att ta bort tråden jag gjorde upplägget med, på något sätt har jag gjort det fel. Nu har jag gjort första delen på mudden och imorgon skall det stickas mer på dessa fina vantar.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

 3. Åsa W06:03
  Nu körde jag fast litegrann... Är avmaskningen över ett eller två varv?. Senaste ledtråden slutade med ett avigt varv (enfärgat) med cc1 och nu ska vi sticka bfg på mfg. Är det nåt jag missat från igår/förrgår?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avmaskningen är på ETT rätt varv direkt efter det aviga från igår.

   Radera
 4. Anonym09:47

  Tack för denna kalender, alltid lika roligt. Nu återstår att sticka den andra fingervanten under jul lovet. God Jul på dig Eva-Lotta och gott nytt stick år.
  Önskar Karin B

  SvaraRadera
 5. Väldigt rolig stickning! Jag började med båda storlekarna men insåg snabbt att 60 m räckte. Jag har stickat båda handskarna parallellt och försökt sticka mycket fast, de ska ju sitta lite tight. Jag är supersuper nöjd! Mönstret är väldigt vackert och jag har för första gången stickat fingervantar och roositudmönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till dina nya vantar!

   Radera
  2. Tack för ett jätte roligt arbete hade nog aldrig försökt mig på detta om jag inte fått dessa uppgifter efter hand. Har ett mönster från -60 talet på ett par virkade fingervantar kanske skall prova detta. Har bara en kanske konstig fråga varför skall jag ta av garnet när jag gör avmaskningen. Skall avmaskningen göras på något annorlunda sätt Jag vill önska alla stickerskor en GOD JUL

   Radera
  3. Trådarna snos åt samma håll när man maskar av. Om man tar av garnet slipper man snoddtrasslet.

   Radera
  4. Tack, tänkte inte så långt Ha en bra jul

   Radera
 6. Tusen tack för rolig och lärorik stickning!

  SvaraRadera
 7. Anonym18:45

  Hmm en liten morot...ligger ganska mycket efter...men till den 18 ska jag försöka hinna bli klar. Tur för kommentarerna om jag inte fattar...svaren finns nog där och på nätet. Sen ska jag ta fram farmors vanthäfte från 1921 med olika sorters mönster och tunt garn. Ska försöka sticka något ur häftet. Äntligen! Tack för kalenderstickningen! Kitty

  SvaraRadera
 8. Tack för underhållande stickning! Det har varit kul, särskilt när man kom till mudden! Jag tjuvstartade med den, så nu måste jag gå tillbaka och sticka tummen... Och fästa trådar... Och fortsätta med nästa! 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sparade mudden till slutet. Annars tror jag att många fingrar inte hade blivit stickade. Lycka till med fortsättningen.

   Radera
 9. Nu är min första vante äntligen klar :)
  Det kom lite annat i vägen och jag trodde jag stickat fel så den fick ligga till sig lite.
  Nu hittade jag inget fel så det gick fort att göra den färdig.
  Mudden kvar på nästa.

  SvaraRadera
 10. Så var paret färdigt, ska bara fästa trådar och skölja upp dem :)

  SvaraRadera