tisdag 9 december 2014

Time for fingers

Now it´s time to knit the fingers. All fingers: Divide the stitches onto three needles and knit with 4th dpn.

The first one you will knit is the littlefinger. Left glove: 19 (20) sts in total = knit 6 (7) sts from the first needle, cast on 6 sts and knit 7 sts from the forth needle.
Knit around until finger is about 4 cm or reach to the middle of the nail. Knit 2tog tbl at the beginning of each needle (= 3 sts decreased per round) until 6 sts remain. Break yarn and fasten off.13 kommentarer:

 1. Googlade och fick att tbl = through the back loop 😊. Nu sätter jag igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, ta ihop 2 m i bakre maskbågen.

   Radera
 2. Aj då, nu blev det "lite" pilligt med rundsticka och två vantar samtidigt.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sticka en i taget om det blir svårt.

   Radera
 3. Tack för en spännande julstickning. Jag hinner inte riktigt med men det gör inget, jag stickar båda vantarna samtidigt. Roligt med roositud när jag nu kan det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt ligger kvar så det går bra att sticka när man har tid.

   Radera
 4. Anonym12:57

  Får börja om med roositud...färgerna blev inte bra...grå bottenfärg och ljusrosa garn. I kväll ska jag sticka i fatt med julstjärnerött och grönt och i mitten gult. Men bottenfärgen blir detsamma. Min roositud såg väldigt ojämn ut...ska ta enkelt tjockare garn i stället. Dubbelt garn såg slarvigt ut hos mig...men roligt är det trots allt. Skam den som ger sig. Kitty

  SvaraRadera
 5. stickmamman://ainalundqvistblogg.se17:41

  Det enda tråkiga är när man inte kan engelska så måste man vänta.Annars blir det lätt fel.Går det inte att få båda på samma gång.MVH Aina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skulle det gå att ha engelska och svenska i samma inlägg. Min tanke med det här att man ska våga försöka med engelska beskrivningar. Det finns ordlistor med stickord bl a hos Garnstudio att ta hjälp av. Det går också bra att fråga här eller om man är med i gruppen Online Stickcafé på facebook. Flera har lagt ut sina vantar på Ravelry: Jättekul att se. Så årets upplägg är så här just nu, kanske blir det på något annat sätt framöver. Dessutom går det inte att göra 24 bra ledtrådar/delar av just den här stickningen. Därför passar varannan dag bra. Lycka till!

   Radera
 6. Jag tycker att det är roligt med den engelska först. För man är så ivrig och vill sticka vidare och då har man (dvs jag) inte tålamod att vänta till den svenska. Så jag är tacksam att tvångslära mig engelska sticktermer. Har alltid valt bort engelska stickbeskrivningar men efter detta kanske jag vågar prova.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det var min tanke: att våga sticka efter en beskrivning på engelska.

   Radera
 7. Jag hoppas du även i framtiden kommer att ha kalenderstickningen här på bloggen, det har blivit en tradition vid jul som man längtar efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte lova att det blir fler. Det gäller att komma på något som blir bra, vilket inte är helt enkelt.

   Radera